Susanne Sax

Susanne is saxofonist, componist, dj en producer, gevestigd in Amsterdam. Ze werd geboren in Würzburg, Duitsland in een muzikaal ouderlijk huis. Na een studie klassiek saxofoon aan het Meistersinger-Konservatorium Neurenberg (1993-1996) en het winnen van de Siemens-prijs voor jong talent (1996), besluit Alt op 18-jarige leeftijd naar Nederland te verhuizen voor een studie jazzsaxofoon aan het conservatorium in Hilversum en later in Amsterdam (1996-2000). Ze vervolgt haar studie aan de Universität der Künste Berlin (2000-2003) en studeert cum laude af. Sinds 1999 treedt zij als saxofonist op in allerlei bezettingen. Ze heeft haar eigen jazzkwartet, maar treedt ook als een van de eerste muzikanten live op met dj’s in het nachtleven. In 2004 debuteert ze als producer met Nocturne op haar eigen platenlabel Venus Tunes. Later volgen er nog meerdere albums. Haar ervaring in de dance was de inspiratiebron voor de band ‘Venus Tunes Live’, een volledig vrouwelijke live-act met muzikanten die ook dj zijn. Vanaf 2016 richt Alt zich ook steeds meer op de dance releases op haar label en verzorgt een maandelijkse gastmix op radio Freak31. Naast haar eigen projecten is ze een veelgevraagd gast- en sessiemuzikant. Ze werkte onder meer samen met Fred Wesley, DJ Spinna, Opolopo, Johan S, Hardsoul, DJ
Maestro en Wicked Jazz Sounds.

  • More info
  • Boek Susanne Sax

    Vul dit korte formulier in en wij nemen contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Instrument
Saxofoon

Susanne Sax muziek

“”

Susanne A 05

Boek Susanne Sax voor je volgende evenement! State of Talent is een full service talenten bureau. Door onze jarenlange ervaring in de event- en media-branche zorgen wij voor de perfecte match tussen klant en talent. Door ons diverse aanbod aan talenten en onze know how weten de juiste gezichten en persoonlijkheden te matchen voor een perfect resultaat.

Een selectie van onze klanten

sheila-en-gideon-collections

Gideon de Vries: "Vanaf het eerste moment een zeer prettige en persoonlijke samenwerking!"

powned

"We hebben een goede verslaggever gevonden via State of Talent. Inmiddels werkt ze al 2 jaar bij ons."

quoins

"We zijn heel tevreden over het model dat zich zeer professioneel heeft opgesteld en met heel veel energie heeft gewerkt tijdens onze shoot in LA."

river-island

"We zijn erg blij met de modellen die in de winkel een show hebben gelopen en de DJ die erbij draaide was ook top"

State of Talent

State of Talent is gevestigd in Amsterdam. Wij kenmerken ons door een persoonlijke werkwijze en een breed aanbod om elke productie tot een succes te maken. Onze talenten werken door heel Nederland maar ook daarbuiten.

Heb je vragen? Bel ons of stuur een mailtje.

NADIA (+31) 06-50502411